Gemeente start pilot (thuis)bezorgen reisdocumenten

0 Share60

Gemeente start pilot (thuis)bezorgen reisdocumenten

Gemeente Stichtse Vecht gaat haar inwoners de mogelijkheid bieden om hun paspoort of identiteitskaart veilig op afspraak te laten (thuis)bezorgen. Wie voor deze extra service b ...

Tumb 24idcheck pasport

Foto: rtvstichtsevecht.nl

Gemeente Stichtse Vecht gaat haar inwoners de mogelijkheid bieden om hun paspoort of identiteitskaart veilig op afspraak te laten (thuis)bezorgen. Wie voor deze extra service belangstelling heeft, betaalt € 5,00 bezorgkosten per reisdocument. Dat heeft het college van B&W deze week besloten. De gemeente start een aanbestedingstraject en streeft er naar op 1 juni te starten met bezorgen. De pilot duurt een jaar.

Wethouder Eric Balemans: “Wie een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig heeft, hoeft nog maar één keer naar het gemeentekantoor te komen. Onze openingstijden worden hiermee verruimd, omdat de aanvrager zelf kan aangeven wanneer het reisdocument thuisbezorgd moet worden, op het werk of een andere locatie in heel Nederland. Bezorgen in de avonduren en het weekend is ook mogelijk. Met deze service maken we onze dienstverlening nog flexibeler en toegankelijker.”
Het paspoort of de identiteitskaart blijft persoonlijk overhandigd worden. De bezorger van het reisdocument voert altijd nog een laatste identiteitscontrole uit. Op de dag van bezorging kunt u de exacte bezorgtijd volgen. Het is dus niet nodig om lang thuis te wachten.

 

BRON:
http://rtvstichtsevecht.nl/artikel/47924134/gemeente-start-pilot-thuisbezorgen-reisdocumenten 
Robbert Oelp