Gemeente houdt proef met thuisbezorging paspoort of identiteitskaart

0 Share28

Gemeente houdt proef met thuisbezorging paspoort of identiteitskaart

  De Ronde Venen - Inwoners van De Ronde Venen kunnen vanaf 1 mei 2017 hun aangevraagde paspoort of identiteitskaart thuis of op het werk laten bezorgen, meldt de gemeente ...

 

De Ronde Venen – Inwoners van De Ronde Venen kunnen vanaf 1 mei 2017 hun aangevraagde paspoort of identiteitskaart thuis of op het werk laten bezorgen, meldt de gemeente in een persbericht. Inwoners die van deze service gebruik willen maken, hoeven dan niet meer naar het gemeentehuis in Mijdrecht te komen om hun document op te halen.

Het bezorgen kost € 4,95, of € 9,50 als meerdere documenten op één adres worden afgeleverd. De aflevering kan in elke plaats in Nederland plaatsvinden, met uitzondering van de Waddeneilanden.

Het bezorgen is een proef, na een half jaar wordt gekeken op het definitief wordt ingevoerd.

Het laten bezorgen van paspoort of identiteitskaart past volgens burgemeester Maarten Divendal goed in de gemeentelijke dienstverlening. ,,We willen het makkelijker maken voor de inwoners en aansluiten bij wat hen goed uitkomt. Deze bezorgservice is een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn of tijdens kantooruren niet naar het gemeentehuis kunnen komen vanwege drukke werkzaamheden. Ze kunnen de documenten laten brengen naar het adres dat hen het best uitkomt en op het moment dat het hen het best schikt.’’

Het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart verandert niet. Daarvoor dient de inwoner nog steeds naar het gemeentehuis te komen, onder andere in verband met de pasfoto die nodig is voor het reisdocument en voor het afnemen van vingerafdrukken. Is het document gereed, dan ontvangt de aanvrager een sms en kan via een speciale website worden aangegeven of men het document wil laten bezorgen of dat het wordt opgehaald in het gemeentehuis.

Als niets wordt doorgegeven, dan gaat de gemeente er vanuit dat het reisdocument wordt opgehaald.

Wordt gekozen voor het laten bezorgen, levert de gemeente het document verzegeld aan bij bezorgbedrijf AMP Groep. Van AMP Groep krijgt de aanvrager vervolgens bericht dat een bezorgafspraak kan worden gemaakt. Dat kan via de website of telefonisch.

Op de dag van de bezorging krijgt de aanvrager een mail of sms met informatie over de bezorger (inclusief foto) en het tijdstip van de bezorging. Dit is een tijdvak van twee uur. Bijvoorbeeld van 10:00 tot 12:00 uur. Het bezorgen van de documenten kan tijdens de proefperiode op maandag tussen 08:00 en 19:30 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08:00 tot 15:30 uur en op vrijdag tussen 08:00 en 12:00 uur.

BRON:
Ferry Mulder
https://rtvrondevenen.nl/artikel/50412003/gemeente-houdt-proef-met-thuisbezorging-paspoort-of-identiteitskaart