Veilig werken versus het coronavirus

Veilig werken versus het coronavirus

Veilig werken in tijden van de coronacrisis, hoe doe je dat? Trapliftenverhuurder Noodliften.nl heeft in kaart gebracht welke verspreidingsrisico’s er aan zijn werk kleven en heeft een set maatregelen getroffen om zo klant en medewerker gezond te houden. Daarnaast biedt het bedrijf bij iedere offerte-opname, montage en demontage een gratis reiniging van de trapleuningen aan, om zo een veilige omgeving te creëren voor de gebruikers.

Coronarisico’s

De komst van het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft een grote invloed op het dagelijks leven in Nederland. Ook verhuurbedrijven kunnen hier niet omheen. Allereerst kan het materieel, dat door meerdere mensen gebruikt wordt, een risico opleveren en ten tweede is er vaak sprake van monteurs die op locatie het materieel installeren en dus ook risico lopen. De monteurs van Noodliften.nl werken op locaties door heel Nederland en komen daarbij veelvuldig in contact met klanten en gebruikers, bijvoorbeeld wanneer zij de bewoners van een pand uitleg geven over het gebruik van de noodlift. Kortom, het is belangrijk om na te blijven denken over hoe er in deze situatie veilig gewerkt kan worden.

Maatregelen

Noodliften.nl heeft daarom per direct een set maatregelen ingevoerd om het verspreidingsrisico zo klein mogelijk te houden, maar toch de dienstverlening te kunnen bieden die klanten verwachten. De maatregelen zijn als volgt:
Alle noodliften worden preventief gereinigd en ontsmet. Dit geldt ook voor losse onderdelen, zoals afstandsbedieningen en rails.
Naast de preventieve reiniging worden de noodliften voor en na ieder gebruik diep gereinigd en ontsmet met antibacterieel schoonmaakmiddel.
Monteurs en andere medewerkers volgen de richtlijnen van het RIVM. De monteurs op locatie houden afstand van klanten en gebruikers. Daarnaast draagt iedere medewerker zorg voor diens hygiëne en wast iedereen regelmatig zijn handen. Zieke medewerkers blijven thuis.

Gratis preventieve reiniging

Naast deze maatregelen ondersteunt Noodliften.nl zijn gebruikers door bij iedere offerte-opname, montage en demontage een preventieve reiniging van de trapleuningen in het pand aan te bieden. De gebruikers van de trapliften zijn veelal ouderen en kwetsbare mensen die extra beschermd moeten worden tegen het coronavirus. Noodliften.nl wil op deze manier zijn steentje bijdragen aan een veilige leefomgeving voor deze mensen. Meer weten? Lees hier verder.

Vragen en meer informatie

Door deze maatregelen wordt er zo veilig als mogelijk gewerkt door het grondig reinigen van materieel en het vermijden van contact. Noodliften.nl blijft intussen nadenken over hoe zij hun werk nog veiliger kunnen maken. Heeft u vragen over de diensten van Noodliften.nl of over welke gevolgen het coronavirus heeft voor uw liftproject? Neem dan hier contact op met Noodliften.nl: www.noodliften.nl/contact.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *