Advocatuur

Als advocatenkantoor is het wettelijk verplicht om bedrijfs- en persoonsgegevens van uw cliënten op te slaan. Verificatie van de echtheid van de documenten die worden aangeleverd is hierbij van belang. Een ID-documentenscanner helpt u hierbij en stelt vast of de aangeleverde documenten correct zijn. Bekijk hieronder het aanbod aan ID-scanners, of neem vrijblijvend contact op als u meer wilt weten over een van de producten.

BELANGRIJK VOOR UW BRANCHE

•   Identiteitscontrole (identiteit van de persoon vaststellen)
•   Echtheidscontrole van het ID-bewijs (vals of niet)
•   Geldigheidscontrole van het ID-bewijs (verloren of gestolen)
•   Wettelijk verplicht persoons- en bedrijfsgegevens op te slaan van
    cliënten
•   Mogen een kopie maken, maar zonder BSN nummer en pasfoto.
•   Compliance controle, KvK uitreksel

NIET TOEGESTAAN VOOR UW BRANCHE

•   Geen kopie van BSN nummer en pasfoto

Producten gerelateerd aan uw branche

Bescherming van persoonsgegevens: verplichtingen voor de advocatuur

De AVG legt bij advocaten en advocatenkantoren de verantwoordelijkheid om aan de privacyregels te voldoen. Uw verwerking van persoonsgegevens moet rechtmatig, transparant en juist te zijn. Daarnaast moet u kunnen aantonen dat u de beveiliging van persoonsgegevens van uw cliënten serieus neemt en effectieve stappen hebt ondernomen om die persoonsgegevens te beschermen.

Voordelen van een ID-reader van 24ID Check

Naast veiligheidsvoordelen heeft een ID-check met behulp van een ID-reader van 24ID Check nog meer voordelen voor de advocatuur:

Altijd kloppende informatie registreren:
De gegevens in de chip van een ID-bewijs worden niet manueel ingegeven en kloppen altijd. De ID-reader leest deze chip uit. U kunt de ID-reader koppelen aan uw CRM-systeem, waardoor u altijd de juiste persoonsgegevens hebt van uw cliënten.

Geen papieren dossier met gevoelige informatie:
Via de scanner slaat u alle persoonsgegevens digitaal op een veilige manier op. Er is dus geen kans dat los rondzwervende papieren met gevoelige informatie verloren raken, in verkeerde handen terechtkomen of in het verkeerde dossier belanden.

Kleurenscan van identiteitsbewijs toevoegen:
Met onze scanners uploadt u heel eenvoudig een kleurenscan van een paspoort, ID-kaart of rijbewijs voor online verwerking.

ID-readers kopen voor in de advocatuur bij 24ID Check

In de webshop van 24ID Check vindt u verschillende modellen en uitvoeringen van de ID-reader. Voor meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van ID-scanners in de advocatuur neemt u vrijblijvend contact met ons op. 

ID-scanner voor de advocatuur

Juist voor branches waarin privacygevoelige informatie volop wordt gedeeld, zoals in de advocatuur, is het van groot belang dat die informatie op een volledig veilige manier wordt doorgegeven, verwerkt en opgeslagen. Een ID-check met een ID-scanner van 24ID Check is hier een perfect middel voor.

Enkele veiligheidskenmerken van de ID-scanners van 24ID Check

–     Enkel verwerking van persoonsgegevens indien de betreffende persoon daar toestemming voor heeft gegeven;

–     Biometrische eigenschappen worden niet opgeslagen;

–     Afbeeldingen en gegevens worden versleuteld en gescheiden opgeslagen;

–     Alle persoonsgegevens worden conform de geldende richtlijnen gecontroleerd en opgeslagen;

–     Authenticatie van gebruikers gebeurt via een e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord.

–     De wachtwoorden die gebruikers instellen, worden versleuteld opgeslagen;

–     Alle gebruikersacties van de accounts worden opgeslagen in een audit log;    

Alle communicatie met de 24ID Check backend loopt via een VPN dat specifiek voor de software van 24ID Check is opgezet en gereserveerd. Meer over de beveiligingsmaatregelen die 24ID Check neemt, kunt u nalezen op de pagina AVG. U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de gegevens, de duur waarvoor de gegevens opgeslagen worden en de verstrekking van de gegevens aan derden.

Heeft u verder nog vragen?