Detailhandel

In de breedste zin van het woord is detailhandel de verkoop van producten aan consumenten. Voor de verkoop van een klein deel van deze producten geldt een leeftijdsgrens (18+). Een leeftijdscanner biedt de mogelijkheid om snel en gemakkelijk de leeftijd te checken van de persoon die aan de kassa staat. De privacy van de persoon blijft gewaarborgd omdat de leeftijdscanner geen gegevens opslaat.

BELANGRIJK VOOR UW BRANCHE

   Leeftijdscontrole (drank/tabak)

NIET TOEGESTAAN VOOR UW BRANCHE

   Mogen geen persoonsgegevens opslaan
   Geen kopie met BSN/pasfoto

Producten gerelateerd aan uw branche

Nix18

De leeftijdsgrens van 18 jaar is geldig op de verkoop van alcohol en tabak. Als u in de detailhandel werkzaam bent, hebt u dagelijks te maken met de verplichte ID-check: u voert paspoortcontroles uit om de leeftijd vast te stellen van jongeren die met alcohol of tabak aan de kassa staan. Twijfelt u over de leeftijd van de persoon die bij u aan de kassa staat met alcohol of tabak, dan bent u wettelijk verplicht zijn of haar legitimatie te controleren.

Feilloze ID-controle met een leeftijdscanner

Met een ID-scanner of leeftijdscanner van 24ID Check bent u altijd volkomen zeker van de leeftijd van de koper. U weet binnen enkele seconden of u iemand wettelijk alcohol of tabak mag verkopen.

Hoe een ID-controle met een leeftijdscanner werkt

Een leeftijdscanner van 24ID Check werkt zeer eenvoudig en versnelt het proces van leeftijdscontrole. Het werkt als volgt:

1.     Bij twijfel over de leeftijd van uw koper vraagt u om zijn of haar ID-kaart, paspoort of
        rijbewijs.
2.     Dit identiteitsdocument haalt u door de scanner.
3.     De indicator van de scanner reageert direct:
       o    Rood = jonger dan 18 jaar, dus niet gerechtigd om alcohol of tabak te kopen;
       o    Groen = 18 jaar of ouder.

Binnen enkele seconden weet u met 100% zekerheid of uw klant oud genoeg is om alcohol of tabak te kopen.

Voordelen van leeftijdscontrole met een ID-scanner

Als u een leeftijdscanner gebruikt voor de ID-check van uw klanten, heeft dit een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van een menselijke controle van identiteitsdocumenten:

–     De scan gaat zeer snel;
–     U bent altijd 100% zeker van de leeftijd én van de echtheid van het identiteitsbewijs;
–     De scanner is zeer intuïtief in gebruik, dus medewerkers aan de kassa hebben genoeg aan
      een zeer korte uitleg;
–     U kiest of u een scanner wilt kopen of huren.

De juiste ID-scanner voor uw bedrijf

In onze webshop vindt u uiteenlopende leeftijdscanners en ID-scanners. Er zijn bijvoorbeeld toonbankmodellen, maar ook terminalmodellen die op zichzelf staan. Kijk in onze webshop   voor een overzicht van de keuzes die u hebt op het gebied van legitimatiescanners.

De experts van 24ID Check adviseren u graag over het type ID-reader dat bij uw bedrijf in de detailhandel past. U kunt bij ons zowel een ID-scanner kopen als huren. Neem gerust contact  met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Heeft u verder nog vragen?