Autoverhuur

Bij de verhuur van een auto is het belangrijk om vast te stellen of de huurder een geldig rijbewijs heeft en of de identiteit van de huurder klopt. 24ID Check heeft de juiste ID-documentscanners om deze gegevens te controleren, zodat u de auto kunt verhuren aan betrouwbare huurders. De scanners kunnen bovendien geïntegreerd worden met uw bedrijfsprocessen, zodat u direct de gegevens van de huurder op kunt slaan in uw CRM-pakket. Heeft u vragen over een van de scanners? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

BELANGRIJK VOOR UW BRANCHE

   Rijbewijscontrole (heeft de persoon een geldig rijbewijs)
   Identiteitscontrole (identiteit van de persoon vaststellen)
   Echtheidscontrole van het ID-bewijs (vals of niet)
   Geldigheidscontrole van het ID-bewijs (verloren of gestolen)
   ELENA en CrimiMail controle
   Wettelijk verplicht persoonsgegevens op te slaan wie in de auto
    heeft gereden
   Mogen een kopie maken, maar zonder BSN nummer en pasfoto.

NIET TOEGESTAAN VOOR UW BRANCHE

   Mogen geen BSN nummer en pasfoto opslaan en overnemen
   Mogen alleen pasfoto opslaan bij toestemming klant
   Bewaartermijn

Producten gerelateerd aan uw branche

ID-check voor veilige verhuur

Als autoverhuurder kunt u een groot risico lopen als u de identiteit van uw klanten niet grondig vaststelt en opslaat. Een handmatige controle van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart hoeft bijvoorbeeld geen enkele reden tot wantrouwen op te leveren. Als achteraf echter blijkt dat het om een vervalst identiteitsbewijs ging, hebt u geen enkele mogelijkheid om eventuele schade te verhalen op de huurder.

De legitimatie controleren door middel van een ID scanner verzekert u ervan dat u te allen tijde de juiste gegevens van uw klanten tot uw beschikking hebt. Criminaliteit gaat u hiermee actief tegen. Mocht u toch de dupe worden van bijvoorbeeld oplichting, schade of diefstal, dan hebt u via 24ID Check inzage in de gegarandeerd juiste persoonsgegevens van uw klant.

Waarom een ID scanner in de automotive of autoverhuur?


Zekerheid bij verhuur of verkoop van waardevolle producten
:
juist in het geval van verhuur of verkoop van waardevolle waar, zoals auto’s, wilt u sterk staan en zeker zijn van de identiteit van uw klant;

Uw administratie altijd op orde:
de ID-scanner kan direct gekoppeld worden aan uw CRM, waardoor u direct over alle informatie beschikt die u nodig hebt;

Inclusief opslag van een kopie van het ID-bewijs:
niet enkel de legitimatie scannen, maar ook een kleurenkopie van die legitimatie direct digitaal opslaan (waarbij het BSN-nummer en de pasfoto worden afgeschermd en niet worden opgeslagen) behoort tot de mogelijkheden;

Meer persoonlijke aandacht voor de klant:
tijdens uw gesprek met de klant bent u aanzienlijk minder tijd kwijt aan het afhandelen van de administratie;

Geen menselijke fouten mogelijk in de gegevensverwerking:
mensen maken fouten, maar een ID-reader doet dat niet.

Veilige opslag van persoonsgegevens

Bij 24ID Check bent u verzekerd van een veilige verwerking en opslag van de persoonsgegevens van uw klanten. Wij werken volgens de AVG en persoonsgegevens worden enkel verwerkt als de betreffende persoon daar, via uw organisatie, toestemming voor heeft gegeven.

Privacygevoelige informatie wordt uitgelezen, maar niet als zodanig opgeslagen. Een BSN-nummer is hier een voorbeeld van: met een ID-scanner van 24ID Check wordt het BSN-nummer uitgelezen, maar vervolgens onherkenbaar gemaakt zodat het niet wordt opgeslagen.

ID-reader kopen of huren bij 24ID Check

Bent u werkzaam in de autobranche en wilt u een legitimatiescanner kopen? Bij 24ID Check zijn uiteenlopende modellen scanners verkrijgbaar waarmee u een de legitimatie van uw klanten kunt controleren. U kunt kiezen voor een ID scanner kopen, maar wij verhuren ook verschillende modellen.

Voor advies over de verschillende modellen kunt u terecht op de productpagina’s in de webshop. Verder kunt u ons altijd contacteren met uw vragen; wij adviseren u graag over het model ID-scanner dat bij uw bedrijf in de automotive of autoverhuur past.

Heeft u verder nog vragen?