Telecom

Als er een telefoonabonnement wordt afgesloten, is het belangrijk dat de identiteit van de klant wordt vastgesteld. Ook is het wettelijk verplicht om de persoonsgegevens van de klant op te slaan en te bewaren. Met de ID-scanners van 24ID Check doet u dit eenvoudig in één handeling. Bovendien kan er tijdens die handeling ook een kopie gemaakt worden van het identiteitsbewijs. Deze kopie wordt AVG-proof opgeslagen in het CRM-pakket dat u gebruikt.

BELANGRIJK VOOR UW BRANCHE

•   Identiteitscontrole (identiteit van de persoon vaststellen)
•   Echtheidscontrole van het ID-bewijs (vals of niet)
•   Geldigheidscontrole van het ID-bewijs (verloren of gestolen)
•   Wettelijk verplicht persoonsgegevens op te slaan wie het
    abonnement afsluit
•   Mogen een kopie maken zonder BSN nummer en pasfoto.

NIET TOEGESTAAN VOOR UW BRANCHE

•   Mogen geen BSN nummer en pasfoto opslaan en overnemen
•   Mogen alleen pasfoto opslaan bij toestemming klant

Producten gerelateerd aan uw branche

Persoonsgegevens snel en foutloos verifiëren en opslaan

Met een ID-reader of ID-scanner van 24ID Check kunt u snel en foutloos een ID-controle van uw klanten uitvoeren. Daarnaast is de scan niet enkel bedoeld om gegevens te verifiëren, maar kunt u van de uitleesapparatuur van de scanner ook gebruikmaken om de informatie direct in uw CRM-systeem te importeren en op te slaan. Dit verkort de tijd die u nodig hebt om persoonsgegevens van uw klanten te verzamelen aanzienlijk.

Voordelen van een ID-reader voor de telecombranche

In de telecombranche is het van belang om de identiteit van klanten met zekerheid te kunnen vaststellen en uw administratie van deze persoonsgegevens steeds op orde te hebben. Op deze en meer vlakken helpt een ID-reader van 24ID Check. Hier enkele voordelen die de scanners van 24ID Check voor de telecombranche hebben:

Voorkom (identiteits)fraude:
door ID-controle met een reader bent u altijd direct op de hoogte van de echtheid en geldigheid van elk ID-bewijs dat een klant gebruikt ter identificatie;

Houd uw administratie doorlopend op orde en up-to-date:
doordat de scan en verwerking automatisch verlopen, klopt de registratie van uw klanten altijd. Doordat iedere klant aan zijn identificatieplicht moet voldoen en alles digitaal verloopt, hebt u altijd de juiste informatie van elke klant en raakt die niet zoek of komt in een verkeerd dossier terecht.

Voldoe steeds aan uw wettelijke verplichtingen aangaande de verwerking van persoonsgegevens:
door enkel en alleen de scanner te gebruiken voor elke klant en deze te verbinden met uw CRM-pakket, voldoet u aan uw wettelijke plicht om de persoonsgegevens op te slaan van elke klant die een abonnement afsluit. Doordat u steeds gegarandeerd de juiste gegevens van elke klant hebt, staat u ook sterker in het geval van bijvoorbeeld oplichting of fraude;

Werk sneller door identiteitsgegevens automatisch te verifiëren en op te slaan:
met een scanner van 24ID Check doorloopt u snel alle stappen die nodig zijn om de juiste identiteitsgegevens van uw klanten te vergaren en op te slaan. Ook een kleurenscan maken van het ID-bewijs is mogelijk met een ID-reader, zodat ook deze stap automatisch verloopt.

Zo werkt een ID-scanner

Een ID-scanner zal in de eerste plaats kijken naar de echtheid en de geldigheid van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. De ID-scanner kan ID-bewijzen scannen door de Machine Readable Zone (MRZ) te scannen. Dit is de code, bestaande uit letters, cijfers en tekens, die in een of meerdere regels onderaan elk ID-bewijs staat. Deze code is internationaal gestandaardiseerd, waardoor de scanner zowel Nederlandse als buitenlandse kaarten kan lezen.

In de MRZ is een ‘sleutel’ verwerkt. De ID-scanner gebruikt deze ‘sleutel’ om vervolgens de chip in het paspoort, de ID-kaart of het rijbewijs te kunnen uitlezen. Op deze chip staan alle persoonsgegevens opgeslagen.

ID-reader kopen of huren? Wij adviseren u graag!

Uit ervaring weten wij dat binnen de telecombranche vooral veel interesse is in huur van ID-scanners. Een ID-scanner huren is een voordelige en flexibele optie om een ID-reader te kunnen inzetten in uw zaak.

Op deze pagina vindt u de ID-scanners die wij vaak verhuren of verkopen aan klanten in de telecomwereld. Mocht u ons gehele assortiment willen zien, dan kan dit door onze webshop te bezoeken.

Voor advies over een ID-reader voor uw bedrijf in de telecombranche bent u bij 24ID Check op het juiste adres. Neemt u gerust contact met ons op om advies in te winnen over de mogelijkheden die u met uw bedrijf binnen de telecombranche hebt op het gebied van ID-readers.

Heeft u verder nog vragen?