Makelaardij en vastgoedbeheer

Het is wettelijk verplicht om de persoonsgegevens van huurders of kopers op te slaan en te controleren. Met de identiteitsscanners van 24ID Check controleert u eenvoudig en snel de gegevens van uw zakelijke relaties. De scanners slaan verder de gegevens ook op in het CRM-pakket dat u heeft, zodat u geen dubbele handelingen hoeft uit te voeren. Heeft u vragen over een van de scanners? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

BELANGRIJK VOOR UW BRANCHE

•   Identiteitscontrole (identiteit van de persoon vaststellen)
•   Echtheidscontrole van het ID-bewijs (vals of niet)
•   Geldigheidscontrole van het ID-bewijs (verloren of gestolen)
•   Wettelijk verplicht persoonsgegevens op te slaan wie verkoopt,
     verhuurt, huurt of koopt
•   Wettelijk verplicht kopie maken met BSN nummer en pasfoto.
•   Compliance controle

NIET TOEGESTAAN VOOR UW BRANCHE

•   Geen specifieke beperking op deze branche

Producten gerelateerd aan uw branche

Hoe werkt een ID-scanner?

Een scanner voor identiteitsbewijzen is bedoeld om identiteitsbewijzen zoals ID-kaarten, paspoorten en rijbewijzen allereerst te controleren op echtheid en geldigheid. Zo weet u zeker dat uw klanten zich niet legitimeren met een vals of gestolen ID-bewijs.

Naast deze scan op echtheid en geldigheid kunt u een ID-scanner of ID-reader slim inzetten om uw bedrijfsprocessen op administratief vlak te vereenvoudigen door automatisering: de gegevens die de scanner uitleest vanaf het ID-bewijs, kunt u direct importeren in uw CRM-systeem middels een digitale koppeling (API).

Altijd uw administratie op orde

Met een legitimatiescanner is de administratie die u dient bij te houden van uw cliënten altijd up-to-date en kloppend. Doordat de scanner samenwerkt met uw CRM, ontbreken er nooit meer gegevens en hebt u geen tijdrovende klus aan het handmatig ingeven van persoonsgegevens die u nodig hebt voor uw administratie. Tevens is alles digitaal en loopt u niet het risico papieren dossiers kwijt te raken of te verwisselen.

ID-reader kopen of huren

Het is bij 24ID Check zowel mogelijk een legitimatiescanner te kopen als te huren. Dit geldt niet voor alle scanners. Als een scanner te huur is, heeft deze een aparte productpagina voor huur.

Op de huidige pagina vindt u de ID-readers die wij aanraden voor bedrijven die opereren binnen de makelaardij of het vastgoedbeheer. Ons assortiment is echter groter dan dit; u vindt al onze scanners in onze webshop.

 

Advies over uw ID-scanner?

Bent u niet zeker welke scanner het best bij uw bedrijf aansluit? 24ID Check heeft al vele makelaardijen en vastgoedbeheerders aan een bij het bedrijf passende scanner geholpen en adviseert ook u graag. Neemt u contact met ons op als u advies wenst of vragen hebt, wij staan voor u klaar.

Veilige en legitieme opslag van identiteitsgegevens

Aangezien het om persoonsgegevens gaat, is het van het grootste belang dat deze informatie op een volledig veilige manier verwerkt wordt. Alle ID-scanners van 24ID Check voldoen dan ook aan de wettelijke eisen voor het verkrijgen en verwerken van persoonsgegevens.
Hier enkele veiligheidskenmerken van de ID-readers van 24ID Check:

–     De biometrische eigenschappen van personen worden niet opgeslagen;
–     Gegevens en afbeeldingen die van de chip in het identiteitsdocument worden afgelezen,
      worden versleuteld en gescheiden van elkaar opgeslagen;
–     Medewerkers kunnen enkel in het systeem door in te loggen met hun
      e-mailadres en een wachtwoord dat zij zelf hebben ingesteld;
–     De wachtwoorden van gebruikers worden versleuteld opgeslagen;
–     Alle acties die gebruikers uitvoeren, worden in een auditlog opgeslagen;
–     Alle persoonsgegevens die worden opgeslagen, worden geheel in overeenstemming
      met de geldende normen opgeslagen;
–     De communicatie met de backend van 24ID Check verloopt via een VPN.
      Dit VPN is opgezet voor en exclusief in gebruik bij 24ID Check.

U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de opgeslagen gegevens, de verstrekking van die gegevens aan derden en de duur waarvoor de gegevens opgeslagen dienen te worden.

Heeft u verder nog vragen?