Coffeeshops

Coffeeshops zijn in Nederland een openlijk verkooppunt van cannabis en erg populair bij Nederlanders en buitenlandse toeristen. De verkoop van cannabis is alleen toegestaan aan personen ouder dan 18 jaar. Om de leeftijd vast te stellen is een leeftijdscanner snel en betrouwbaar.

 

  • 24ID check coffeeshop branche

BELANGRIJK VOOR UW BRANCHE

   Leeftijdscontrole
   Echtheidscontrole van het ID-bewijs (vals of niet)
   Data opslaan van klanten die niet meer binnen mogen

NIET TOEGESTAAN VOOR UW BRANCHE

   Mogen geen BSN nummer en pasfoto opslaan en overnemen
   Mogen alleen pasfoto opslaan bij toestemming klant
   Maximaal 5 jaar bewaren

Producten gerelateerd aan uw branche

Verplichte leeftijdscontrole in coffeeshops

De leeftijdsgrens om cannabis te kopen en te gebruiken is 18 jaar. Ook om een coffeeshop te mogen betreden, moet iemand 18 jaar of ouder zijn. Wordt er bij een politiecontrole vastgesteld dat er personen van jonger dan 18 jaar in de coffeeshop zijn, dan leidt dit tot direct ingrijpen. De coffeeshop krijgt een waarschuwing of moet een week lang de deuren sluiten. Meerdere overtredingen leiden tot meer weken de deuren sluiten of zelfs tot definitieve sluiting.

Het is dus van groot belang om als coffeeshophouder altijd al bij de deur de legitimatie te controleren en een grondige leeftijdscan uit te voeren. Hiervoor is een leeftijdscanner het perfecte middel.

Snelle en betrouwbare leeftijdscan

Bij 24ID Check vindt u een uitgebreid assortiment aan leeftijdscanners en andere apparaten geschikt om een paspoort, rijbewijs of ID-kaart te scannen.

In het geval van een coffeeshop wilt u allereerst de leeftijd controleren van uw bezoeker. Dit kan eenvoudig met een leeftijdscanner. Dit is een relatief klein apparaat waar u een ID-kaart, rijbewijs of paspoort doorheen haalt. Het apparaat heeft een sensor en aan die sensor ziet u of uw klant de gerechtigde leeftijd heeft om cannabis te kopen. Is de sensor rood, dan is de klant onder de 18 jaar. Is de sensor groen, dan is hij of zij 18 jaar of ouder en mag deze persoon dus cannabis kopen.

Leeftijdsfraude effectief bestrijden

Zoekt u naast een betrouwbare leeftijdscan ook een goede manier om te kunnen vaststellen of een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs echt is? Bij 24ID Check vindt u een leeftijdscanner die tevens controleert op vervalsingen van identiteitsbewijzen.

 

Vind uw leeftijdscanner bij 24ID Check

Bent u coffeeshophouder en zoekt u een snelle en betrouwbare legitimatie scanner om de leeftijd van uw bezoekers te controleren? Op deze pagina vindt u de aangeraden leeftijdscanners voor uw branche. Bezoek onze webshop voor ons gehele assortiment en alle mogelijkheden die u hebt om ID-readers te kopen of te huren. Hebt u vragen over de wettelijke eisen voor leeftijdscontroles in coffeeshops?

Wij staan u graag te woord, neem gerust contact met ons op.

Hoe werkt een ID-scanner?

Een ID-scanner leest de Machine Readable Zone (MRZ) uit. De MRZ staat op ieder identiteitsdocument: het bestaat uit een of meerdere regels letters, cijfers en tekens en is te vinden onderaan het document (bij een ID-kaart op de achterkant, bij een paspoort en een rijbewijs op de voorkant). Deze code is speciaal ontwikkeld om digitaal uitgelezen te worden en is opgesteld in een lettertype dat vrijwel niet te manipuleren is en gemakkelijk digitaal te herkennen is.

De Machine Readable Zone doet dienst als ‘sleutel’ om toegang te krijgen tot de informatie die op de chip staat. Als een ID-scanner dus de MRZ uitleest, haalt hij hieruit de sleutel om toegang te krijgen tot de informatie op de chip. Op de chip staan alle persoonsgegevens. Deze gegevens zijn niet manueel ingegeven en hier kunnen dus geen fouten in staan. U kunt er dus zeker van zijn dat uw leeftijdscanner de leeftijd van uw klant altijd juist vaststelt.

Heeft u verder nog vragen?